İçeriğe geç

60 Rakamı Nasıl Yazılır

60 atmış mı altmış mı?

TDK’ya göre altmış mı, altmış mı? TDK’ya göre altmış kelimesinin doğru yazımı “altmış”tır.

60 tan nasıl yazılır?

Sayıların yazımı Yüzde ve binde birler işaretlerini yazarken, sayı ile işaret arasında boşluk bırakılmamalıdır: %25, %50, vb. 3, 4, 5, 40, 60, 70 ile biten sayıların ardından gelen “-de ve -den” ekleri, ünlü uyumu ve ünsüz sertleşmesi gözetilerek “-te/-ta ve -ten/-tan” olur: 1923’te, 1940’tan itibaren…

60 kuruş nasıl yazılır?

Penny’yi yazarken hatırlanması gereken iki nokta vardır: Para birimleri büyük harfle başlamaz. Yani, “penny” bir cümlede para birimi olarak kullanıldığında büyük harfle yazılmaz. Kurus, “kr.” olarak kısaltılabilir.

Altmış altı nasıl yazılır?

Altmış altı kelimesinin anlamı Birden fazla kelimeden oluşan sayılar ayrı ayrı yazılır: iki yüz, üç yüz altmış beş, bin iki yüz elli bir, vb. Bu kelime sıklıkla altmış altı, altmış altı olarak yanlış yazılır. Doğru kullanımı altmış altı olmalıdır.

Sayı olan 60 nasıl yazılır?

Tabelle der Grundzahlen und OrdnungszahlenSymbolNumberOrder30thirtythirtieth40fortyfortieth50fiftyfiftieth60sixtysixtieth89 weitere Zeilen

61 nasıl yazılır?

1’den 100’e kadar İngilizce sayılar ve Türkçe okunuşlarıSayma sayısı (Kardinal sayı)Sayma sayısının İngilizce yazımıSıra sayısının Türkçe karşılığı58Elli sekizElli sekiz59Elli dokuzuncuElli dokuzuncu60Altmış altmışıncı61Altmış birinci ve altmış bir89 satır daha

6 Şar Nasıl Yazılır?

SIXARS KELİMESİNİN ANLAMI Altılar sayılarla değil, kelimelerle gösterilir: ikişer ikişer, dokuzlar değil, her biri dokuzar, yüzler değil, yüzler vb. Yazarken aralarında boşluk bırakılır. Bu kelime sıklıkla yanlış olarak “altı kere altı” olarak yazılır. Doğru kullanım altı kere altı olmalıdır.

Tanjant nasıl yazılır?

Temel işlevlerİşlevKısaltmaFromTangentCotangentcotSekantsecCosecantcsc (veya cosec)2 satır daha

İstanbul ili nasıl yazılır?

13. Yer adları (kıta, bölge, il, ilçe, köy, ilçe vb.) büyük harfle başlar: Afrika, Asya; Güneydoğu Anadolu, Orta Anadolu; İstanbul, Taşkent; Turgutlu, Ürgüp; Akçaköy, Çayırbağı; Bahçelievler, Kızılay, Sarıyer vb. 14.

1 TL kaç kuruş?

1 Türk Lirası (1 TL), 100 Kuruş’a (100 Kr) eşittir.

1 TL nasıl yazılır?

TL sembolünü nasıl kullanırım? Türk lirasının kısaltması “TL” ve Türk lirasının sembolü “₺”dir. Türk lirasının nerede ifade edildiğine bağlı olarak, aynı anda kullanılmadıkları sürece sembol veya kısaltma kullanılabilir.

10 milyon nasıl yazılır?

Sayı biçimlerini kontrol edin: TürkçeSayısal BiçimKompakt-KısaKompakt-Uzun10.000.00010 Mn10 milyon100.000.000100 Mn100 milyon1.000.000.0001 Mr1 milyar1.100.000.

Altmış mı atmış mı?

“Sixty” kelimesi bu kelimelerden biridir. Peki doğru yazımı nedir? Türk Dil Kurumu (TDK) kılavuzuna göre, yanlışlıkla “atty” olarak kullanılan kelimenin doğru kullanımı “sixty”dir.

Elli altı nasıl yazılır?

55 ile 57 arasındaki sayıdır. Sayılar harflerle de yazılabilir: bin yıl, iki hafta, haftanın beşinci günü, üç ayda bir, yüz soru, iki haftadan sonra, üçüncü sınıf, vb. Bu kelime sıklıkla yanlış olarak “elli altı” olarak yazılır. Doğru kullanım elli altı olmalıdır.

Altı sayısı nasıl yazılır?

Sıra sayıları toplama işlemiyle ifade edildiğinde, rakamdan sonra sadece kesme işareti ve ek yazılır ve nokta yoktur: 8. not 8., 2. not 2., vb. Bu kelime sıklıkla 6 olarak yanlış yazılır. Doğru kullanım 6. formda olmalıdır.

Altmış yedi mi atmış yedi mi?

Türk Dil Kurumu’na göre “altmış” olarak yazılır. Günümüzde ise sıklıkla “atty” olarak yanlış yazılır.

Atmış bir nasıl yazılır?

Türk Dil Kurumu (TDK) kılavuzuna göre, yanlışlıkla “atty” olarak kullanılan sözcüğün doğru kullanımı “altmış”tır.

Altmış iki ne demek?

(Sayıları sayma) Altmış üç sayısından önce gelen doğal sayıdır. Altmış ve iki sayısının birleşimidir.

6 Şar Nasıl Yazılır?

SIXARS KELİMESİNİN ANLAMI Altılar sayılarla değil, kelimelerle gösterilir: ikişer ikişer, dokuzlar değil, her biri dokuzar, yüzler değil, yüzler vb. Yazarken aralarında boşluk bırakılır. Bu kelime sıklıkla yanlış olarak “altı kere altı” olarak yazılır. Doğru kullanım altı kere altı olmalıdır.

Kaynak: sonics.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir