İçeriğe geç

Büllük Mü Bülük Mü

Argoda büllük ne demek?

[1] (Halk) (Adana ağzı) Çocuğun cinsel organı.

Bülük nedir?

[1] (argüman) Erkek cinsel organı.

Büllük Kürtçe mi?

bülük – Nişanyan sözlüğü. Çocuk dilinden türemiştir. Bilik/bılık Kürtçe ve Zazaca’da aynı anlamda kullanılır.

Büllemek ne demek?

Bülleme: Örtbas etmek.

Bölük nedir?

Bir şirket, tam bir idari birimi temsil eden en küçük askeri birimdir. Şirketler bir karargah ve en az iki (genellikle üç veya dört) takımdan oluşur. En az 100 askerden oluşan, gücü koşullara ve ihtiyaçlara göre değişen bir askeri birimdir. Komutanı bir binbaşı, yüzbaşı veya birinci teğmendir.

Milyon bölüğü nedir?

7, 8 ve 9 basamaklı sayılara “milyon dolarlık sayılar” denir. 7., 8. ve 9. basamaklı şirkete “milyon dolarlık şirket” denir.

Basamak bölüğü nedir?

Bölme, matematiğin üç adımının birleştirilmesiyle oluşturulur. Bölmeler, sayıların sağdan üçlü gruplara bölünmesiyle oluşturulur. Soldaki ilk rakama göre adlandırılır, örneğin bire bölme, bine bölme, milyona bölme.

Gaydalamak ne demek?

Figür açısından gayda basit oyunla aynıdır. Ancak bu oyun daha hareketli ve çeviktir. Eserde iki şeye dikkat edilir: Birincisi, çalgının hareketlerine ve figürlerine uyulması; diğeri ise iki oyuncunun aynı anda aynı figürleri yapmasıdır. Ayrıca yörede Köroğlu ve İnceçayır oyunları da oynanmaktadır.

Bülle ne demek?

Bollus pemfigoid, yüzeysel yaralara neden olan, su dolu kabarcıklar oluşturan ve bu su dolu kabarcıklar patladığında kabuk bağlayan önemli bir cilt hastalığıdır.

Cimbildak ne demek?

cibildak – Nişanyan Sözlüğü. Türkiye Türkçesi’nde aynı anlama gelen “çıplak” kelimesiyle ilişkilidir. Bu kelime onomatopoeia, çap veya çip, “çarpıcı ses, çıplak ten sesi” kelimesinden türemiştir.

Bülega ne demek?

(ﺑﻠﻐﺎﺀ) i. (Ar. beliġ, “güzel ve doğru konuşan”ın çoğulu, buleġā‘) Belagatli insanlar, güzel ve doğru konuşanlar: Bu harikulade mucizeyi görüp bundan ders çıkaranlar / Keşke bir akıl olsaydı, n’ola tab’-ı bülegā pîç- â-pîç (Hersekli Arif Hikmet).

Argoda cins ne demek?

Türk Dil Kurumu’na göre, argoda ırk “tuhaf, garip” anlamına gelir. Aslında yanlış da değil. Yazmak biraz tuhaf veya garip olmayı gerektirir.

Gübül ne demek?

gübül: Köpekleri tanımlamak için kullanılan bir kelime.

Kaynak: bij.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir