İçeriğe geç

Fettan Kadın Ne Demek

Fettan kadın nedir?

[1] (‘) sorun çıkaran, karıştırıcı. [2] (mecazi) baştan çıkarıcı, cilveli.

Fettan bir bakış ne demek?

Fettan kelimesi, öncelikle halk arasında belirli durumlarda kaos yaratan kişileri tanımlamak için kullanılır. Gereksiz huzursuzluk yaratmak, sinsi olmak ve insanları yanlış yönlendirmek şeklinde ifade edilir.

Arapçada fettan ne demektir?

Arapça ftn kökünden gelen ve “asi” anlamına gelen fattān فتّان kelimesinin ödünç alınmış bir kelimesidir. Bu kelime, Arapça fatana “yaktı, bozgunculuk yaptı” fiilinin faˁˁāl ölçüsündeki mesleki isimdir.

Çeşmi fettan ne demek?

Çeşm-i Eşk-feşân, gözyaşı döken göz demektir. Çeşm-i fettân ise nifaka sebep olacak kadar güzel veya etkileyici göz demektir.

Cilveli ne demek?

Coquettishness, sevimli görünmeye yarayan tavır ve davranış olarak tanımlanır. Cilve, anlamı birçok kişi tarafından yanlış anlaşılan bir kelimedir. Genellikle, cinsel çekiciliğe hizmet eden flörtözlük olan coquetry ile karıştırılır. Ayrıca anlamını utangaçlık veya çekingenlikle karıştıranlar da vardır.

Fetta ne demek?

Yunanca feta (φέτα) kelimesi İtalyanca feta “dilim” kelimesinden gelir ve bu da Latince offa “ısırık, parça” kelimesinden türemiştir. Yunanca feta (φέτα) kelimesi İtalyanca feta “dilim” kelimesinden gelir ve bu da Latince offa “ısırık, parça” kelimesinden türemiştir. “. kelimesinden türemiştir.

Gamze-i fettan ne demek?

Gamze, Divan edebiyatında gamze-i câdû (büyüleyici gamze), gamze-i cellâd (ölümcül bakış), gamze-i dil-dûz (yüreği delen yan bakış), gamze-i fettân (pürüzsüz, çekici bakış), gamze-i hûn gibi anlamlarla kullanılır. -hâr (kan içen bakış) gibi birçok şekilde karşımıza çıkar (Devellioğlu, 2013: 318).

Rikkat nedir?

Rikka nezaket anlamına gelirken, rikkat kelimesi yumuşaklık ve nezaket anlamına gelir. Kelimenin sıfat hali “rakik” olarak yazılır.

Afîf ne demek?

(ﻋﻔﻴﻔﻪ) i. (Ar. ‘Afif’ kelimesinin mükemmel şekli ‘afife’dir.) Namuslu, iffetli, temiz kadın: “Nisvân-ı afîfe: Şerefli kadınlar.” Orhan Gāzî, ol afîfe’den (Naîmâ’dan) türemiştir.

Zafif ne demek?

Düğün veya birliktelik, gelin ve damat arasındaki evlilikten sonraki ilk cinsel ilişkiyi tanımlar. Bu ilişkinin gerçekleştiği geceye düğün gecesi denir.

Cesm-i siyah ne demek?

Farsçada “göz”; tavla zarlarındaki sayıları belirleyen siyah noktalar; vav (و), kaf (ق) ve fâ (ف) harflerinin başındaki dairenin içindeki beyaz kısım mecazi anlamda “ümit, özlem; yakınlık, cephe” anlamına gelir; “aziz” demektir.

Destim ne demek?

(ﺩﺳﺖ) i. (Farsça. dest) El: Söyleme ey zahit, ben yalan dinlemem / Ben doğru rehbere (dertliye) güvenenim. Bayram olsaydı, güverteme kına yakardım (Türkçe şarkı). ѻ (Birine) evlenme dilemek: (Onunla) evlenmek istemek.

Çeşm-i şehla ne demek?

Şairler gözlerini genellikle “çeşm-i Şehlâ” (yarım şaşı), “Çeşm-i Keşîde” (dar ve çekik göz), “Çeşm-i Hâb-âlûd” (uykulu, uykulu göz) ve “Çeşm-i mey-gûn” olarak tasvir ederler. (şarap rengi gözler) olmak üzere dört kısma ayırsalar da, ona yükledikleri sıfatlarla bu sayıyı aşarlar.

Sosyal bakış ne demek?

Sosyolojik bakış açısı: “Toplumun” bireyin hayatını ve bireyin özel hayatındaki toplumun genel kalıplarını şekillendirdiğini kabul etmek. Kişisel düzeyde, bu bakış açısı fırsatları ve kısıtlamaları fark etmemizi sağlar ve bizi aktif vatandaşlar olarak güçlendirir.

Gözleri fettan güzel hangi yörenin türküsü?

Mustafa Keser, TRT Müzik ekranlarında yayınlanan “Erol Parlak Müzik Atölyesi” programına katılarak Urfa yöresine ait “Gözleri Fettan Güzel” türküsünü seslendiriyor.

Naif bakış ne demek?

Kibar davranan bir insan ne kadar saftır? Naif kelimesi; deneyimsiz, saf, tecrübesiz anlamına gelir. Naif ise; hassas, ince ve kibar anlamına gelir. Yani, bir insanı kibar olarak tanımlamak için nahif kelimesini sıfat olarak kullanmak daha doğru olur.

Objektif bir bakış açısı ne demek?

Türkçede nesnel en çok tarafsızlık anlamında kullanılır. Nesnel olmak söz konusu olduğunda, olaylara kendi duygu ve düşüncelerini katmadan yaklaşmak düşünülmelidir. Nesnel kelimesi, özne/öznel anlamına gelen öznel kelimesinin tam tersidir. Nesnel bir kişi, deneyimlediği şeylere önyargısız bakabilen kişidir.

Kaynak: FurKanInsAAt.com

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir