İçeriğe geç

Atılım Üniversitesi Devlet Mi Özel Mi

Atılım Üniversitesi özel mi?

Atılım Üniversitesi, en eski (özel ve kar amacı gütmeyen) vakıf üniversitelerinden biridir ve 1996 yılında Türkiye’nin başkenti Ankara’da kurulmuştur. Avrupa standartlarına (Bologna Süreci) uygun yüksek kaliteli eğitim sunar ve küresel üniversite sıralamaları tarafından tanınır.

Atılım Üniversitesi yıllık ücreti ne kadar?

2024-2025 Eğitim Öğretim Yılı (Yeni Kayıt YKS) Öğrenim Ücreti Tablosu Fakülteler ÖSYM İndirimi (%) Öğrenim Ücreti (TL) (%10 KDV DAHİL)Tıp – İngilizce Hazırlık ProgramıÜcretli575.000Tıp – İngilizce Hazırlık Programı25431.250Atılım Meslek YüksekokuluAdliye Sicil Hizmetleri50195.

Atılım’ın sahibi kim?

Atılım Üniversitesi Kurucusu ve Mütevelli Heyeti Başkanı Yalçın Zaim, Show TV’de yayınlanan ‘Üniversite Medyası’ programına konuk oldu.

Atılım Üniversitesi iyi bir üniversite mi?

ODTÜ Enformatik Enstitüsü’nün bünyesinde yer alan URAP’ın Türk üniversitelerini araştırma odaklı sıralamasında, Türkiye’deki tüm üniversiteler arasında 42’nci, vakıf üniversiteleri arasında ise 7’nci sırada yer alırken, dünya sıralamasında ise 1787’nci sırada yer almaktadır.

Atılımda hangi bölümler var?

İngiliz Dili ve Edebiyatı (İngilizce) Matematik (İngilizce) Mütercim Tercümanlık (İngilizce) … Endüstriyel Tasarım (Türkçe) Grafik Tasarım (Türkçe) … Ekonomi (İngilizce) Ekonomi (Türkçe) … Bilgisayar Mühendisliği (İngilizce) Bilgisayar Bilimleri Sistem Mühendisliği (İngilizce) … Pilotaj (İngilizce) Havacılık Yönetimi (İngilizce)

Atılım Okulları kimin?

Atılım Üniversitesi, 1996 yılında Atılım Vakfı tarafından Ankara’da kurulan, kamu tüzel kişiliğine sahip bir vakıf üniversitesidir.

Atılım Üniversitesi ücretleri kaç taksit?

Öğrenim ücretini tek seferde ödemek durumunda faiz uygulanmaz. Öğrenim ücretlerini kredi kartıyla taksitlendirmek isteyen öğrenciler, bonus özellikli kredi kartlarına %7 faiz oranı uygulanarak dönem başına 3 taksit yapabilirler.

Yüzde 50 burs ne kadar?

2024-2025 eğitim yılı için öğrenim ücreti tüm bölüm ve programlar için 620.000 TL’dir (%10 KDV dahil). %50 burslu öğrenciler için aynı öğrenim ücreti (%50 indirim oranı) 310 TL’dir.

Atılım Üniversitesi hangi semtte?

Kızılay-Taşpınar Mh.

Atılım Üniversitesi’nin sahibi nereli?

Yalçın Zaim 1945 yılında İstanbul’da doğdu. İlköğrenimini Kadıköy Yeldeğirmeni İlkokulu’nda, orta ve lise öğrenimini Saint Joseph Koleji’nde, lisans ve lisansüstü öğrenimini ise İstanbul Teknik Üniversitesi Maden Fakültesi’nde tamamladı.

Atılımda kaç öğrenci var?

Öğrenci İşleri Müdürlüğü20132018Eğitim durumuna göre öğrenci ve mezun sayılarıToplam öğrenci sayısıToplam öğrenci sayısıÖn lisans (uzaktan eğitim)4166Lisans derecesi51208800Yüksek lisans derecesi20978582 satır daha

Atılım Üniversitesi hangi banka?

İş Bankası ATM (ATM) *Kurum adı: “Atılım Üniversitesi” seçilmiştir.

Atılım geçme notu kaçtır?

Başarılı ve Başarısız Öğrenciler: (1) Genel not ortalaması ve yarıyıl not ortalaması en az 2,00 olan ön lisans/lisans öğrencileri başarılı sayılır.

Atılım dünyada kaçıncı sırada?

Geçtiğimiz yıl News tarafından yayınlanan Küresel Üniversiteler sıralamasında Türkiye’den 39 üniversite arasında yer alan Atılım Üniversitesi, ABD üniversiteleri arasında yer aldı. News tarafından yayınlanan konu sıralamasında matematik alanında Türkiye’den tek üniversite oldu ve dünyada 87. sırada yer aldı.

Atılım tıp okunur mu?

Atılım Üniversitesi Tıp Fakültesi, 2019-2020 eğitim öğretim yılında ilk öğrencilerini aldı.

Atılım Üniversitesi burslu mu?

Burslar iade edilmez. Eğitim süresi uzatılırsa devam süreleri/kurs ücretleri vb. uygulanır. Ücret muafiyeti yoktur. Üniversite içinde bölüm değiştiren öğrencilerin bursları iptal edilir.

Atılım Üniversitesi kaç taksit?

Öğrenim ücretini tek seferde ödemek durumunda faiz uygulanmaz. Öğrenim ücretlerini kredi kartıyla taksitlendirmek isteyen öğrenciler, bonus özellikli kredi kartlarına %7 faiz oranı uygulanarak dönem başına 3 taksit yapabilirler.

Vakıf Üniversitesi özel mi?

Vakıf Yükseköğretim Kurumu, 2547 sayılı Kanun hükümlerine göre devlet tarafından kurulan yükseköğretim kurumudur. Türkiye’de vakıf üniversiteleri, Yükseköğretim Kurulunun önerisi üzerine kanunla kurulur.

Atılım Üniversitesi kaç yıllık?

Atılım Üniversitesi’nde 4 yıllık ve üzeri lisans eğitimi veren 7 fakülte bulunmaktadır. Öğrenciler, bölümleri tarafından duyurulan müfredata göre zorunlu ve seçmeli derslerini başarıyla tamamlayarak çalışmalarını tamamlarlar.

Kaynak: kusinsaat.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir