İçeriğe geç

Vakfının Amacı Nedir

Türkçe Vakfı’nın amacı nedir?

Elli yedi yıl önce, merhum Vehbi Koç’un önderliğinde 205 işadamı, öğretim görevlisi ve aydın, eğitimi yaygınlaştırmak için bir araya geldi. 1967’deki Türkiye koşullarında birçok insanın hayal bile edemeyeceği bir seferberlikle, okumak isteyen gençlere destek olmak için Türk Eğitim Vakfı’nı kurdular.

Temanın amaçları nelerdir?

Türkiye Erozyonla Mücadele, Ağaçlandırma ve Doğal Varlıkları Koruma Vakfı (TEMA), 11 Eylül 1992’de İstanbul’da kurulan bir çevre vakfıdır. Temel amaçları arasında erozyonla mücadele, ağaçlandırma ve doğal varlıkları korumak yer almaktadır.

Türk Kalp Vakfı’nın amacı nedir?

Türk Kalp ve Sağlık Vakfı’nın kuruluş amacı, insan sağlığına, özellikle kalbe yönelik her türlü tıbbi hizmet ve yardımı sağlamak, bu alanda dünyadaki her türlü tıbbi gelişmeyi, bilimsel yayınları ve teknolojileri izlemek, sunmak ve bunları ülkemizde kamuoyuna tanıtmaktır.

Türkiye sağlık Vakfının amacı nedir?

Vakfın temel amacı kalp ve sağlık alanında her türlü gelişmeyi teşvik etmek, bilimsel ve tıbbi araştırmalar yapmak ve yayınlamaktır.

Vakfı ne iş yapar?

Vakıfların amacı, vakfın amacına bağlı olarak vatandaşlara çeşitli konularda hizmet sağlamaktır. Bunlara eğitim, barınma, finansal destek, yakıt, giyim ve çok daha fazlası dahildir.

Tev vakfının amacı nedir?

Türk Eğitim Vakfı’nın en önemli amacı “insan kaynağımızı bilgiyi üreten ve kullanan yetkinliğe kavuşturmak”, temel yaklaşımı ise “insanımızın kaynaklarını, çağdaş Türkiye idealine ulaşma yolunda kullanabilecekleri ve insanlığın gelişmesine katkıda bulunabilecekleri ortamlar hazırlamak”tır.

Temanın yararları nelerdir?

TEMA Vakfı erozyonla mücadele, toprağımızı koruma ve sürdürülebilir bir yaşam biçimine ulaşma konusunda kararlıdır. Türkiye’nin doğasını koruma amacıyla ülke çapında eğitim, ağaçlandırma, kırsal kalkınma ve savunuculuk faaliyetleri yürütmektedir.

TEMA Vakfı nedir kısaca 5. sınıf?

TEMA Vakfı, erozyonla mücadele etmek ve doğal varlıklarımızı korumak için oluşturulmuş bir kamu hareketidir ve bugün 1 milyondan fazla gönüllüsü bulunmaktadır. Bu ülkelere umut getiriyoruz.

Temanın sahibi kim?

Kurucu onursal başkanlarımız Toprak Dede Hayrettin Karaca ve Yaprak Dede A. Nihat Gökyiğit, TEMA Vakfı’nın kuruluş öyküsünü anlatıyor.

TKV’yi kim kurdu?

TKV Mütevelli Heyeti’nin ilk toplantısı, Ocak 1969. Oturanlar, soldan sağa, kurucu üyeler: Altan Ünver, Enver Kurdoğlu, Necmi Sönmez, Mehmet Karamehmet, Tekin Güçim.

Türk Kalp Vakfı Başkanı kimdir?

Türk Kalp Vakfı Başkanı Kenan Güven’in 36. ölüm yıldönümü.

Türk Kalp Vakfı resmi kurum mudur?

Türk Kalp Vakfı (TKV), merkezi İstanbul’da bulunan bir sivil toplum kuruluşudur.

Sağlık ve Sosyal Yardım Vakfı’nın amacı nedir?

Türkiye’de yaşayan bütün insanlara etkili, eşit, dengeli ve mümkün olan en üst düzeyde koruyucu ve tedavi edici sağlık hizmetleri, sosyal yardım ve sosyal hizmetlerin sunulmasına maddi ve manevi katkıda bulunmak ve bu amaçla yeni kaynaklar ayırmak.

Sağlık amacı nedir?

Sağlık hizmetlerinin amaçları şu şekilde sıralanabilir: Bireylere ve topluma sağlıklı bir yaşam için bilgi, farkındalık, istek ve davranış kazandırmak. Araçlar ne olursa olsun eşit, yüksek kalitede ve gerektiği kadarını vermek. Sağlığın edinilmesi, korunması ve iyileştirilmesi yoluyla toplumu sağlıklı hale getirmekle ilgilidir.

Sağlık vakıfları nelerdir?

VakıflarTürkiye Sağlık Vakfı (TSV)Sağlık ve Sosyal Refah Vakfı (SSYV)Anne Çocuk Eğitim Vakfı (AÇEV)TOHUM Otizm Vakfıİnsan Kaynaklarını Geliştirme Vakfı (İKGV)Türkiye Ekonomik ve Sosyal Etüdler Vakfı (TESEV)

Türkçev açılımı nedir?

Türkiye Çevre Eğitim Vakfı (TÜRÇEV), ülkemizde Mavi Bayrak programını başlatmak amacıyla 1993 yılında Turizm Bakanlığı öncülüğünde kurulmuştur.

TÇV ne yapar?

Bakanlığımız bünyesinde 2001 yılında kurulan Türkiye Çevre Koruma Vakfı, ülkemizin çevre değerlerinin ve Bakanlığımızın korunması ve geliştirilmesi çalışmalarına katkı sağlayan ve destekleyen bir sivil toplum kuruluşu olarak faaliyetlerini sürdürmektedir.

Tükçev’in amacı nedir?

Tüketici hakları ve çevre sorumluluğu kavramlarını birlikte değerlendirmek, bireylerin ve toplumun hak ve sorumlulukları konusunda bilgilendirmek, tüketici hakları ve sorumlulukları ile çevre koruma konusunda Avrupa Birliği ve diğer gelişmiş ülkeler düzeyinde farkındalık yaratmak amacıyla TÜKÇEV’i kurduk.

Türçev’in amacı nedir?

Amacı dünyayı çevre dostu bir şekilde zenginleştirmek ve korumaktır. Uluslararası çevre örgütleriyle işbirliği yapmak ve Türkiye’nin doğal güzelliklerini tanıtmak amacıyla kurulmuştur.

Kaynak: ferhatenerji.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir