İçeriğe geç

Ihtimam Etmek Ne Demek

İhtimam etmek nedir?

Anlamı: “İhtimâm” kelimesi, bir şeyi veya bir işi özen, dikkat ve titizlikle yapmak veya korumak anlamına gelir. Bir şeye özen göstermeyi veya bir şeyi özenle yapmayı ifade eder.

İhtimamlı davranmak ne demek?

“Dikkatli davranmak” ne anlama geliyor? “Dikkatli davranmak, dikkatli olmak, uyanık olmak anlamına gelir.

Özel ihtimam ne demek?

Bakım, ona özen göstermek anlamına gelir. Bir duruma veya işe uygulanan bakım, o durumda dikkatli olunması gerektiğini gösterir.

İhtiram göstermek ne demek?

Arapça ḥrm kökünden gelen ve “saygı duymak, hürmet etmek” anlamına gelen iḥtirām اِحْتِرَام kelimesinden alınmış bir alıntıdır.

İhtimam eş anlamlısı nedir?

Bakım kelimesinin anlamı, hemşirelik kelimesinin anlamı ile aynıdır. Bireyler “nurture” kelimesini diğer kelimelerle aynı anlamda kullanabilirler. Aynı anlamda kullanılabilir, “care” kelimesi “care” kelimesine tercih edilebilir.

İtina ederim ne demek?

Her durumda dikkatli davranarak ve elinizden gelenin en iyisini yaparak şefkatinizi gösterebilirsiniz.

İltimas ne de em?

İltimas kelimesi Arapça kökenli bir kelimedir. “Favoritizm” kelimesinden türemiştir ve “ayırt etmek, özel muamele etmek” anlamına gelir. Türkçede, kayırmacılık başkalarına özel muamele veya ayrıcalık tanımak anlamına gelir.

İntibak a ne demek?

1. Ortama veya duruma uyum sağlama. 2. İki eski şeyin boyutlarının birbirine uyması olarak tanımlanır ve “uyum” derken “uyum sağlama ve alışma”yı kastediyoruz.

Taksil nedir?

Düzeltme sıvısı, kalem veya daktilo ile yapılan hataları kapatmak için kağıda uygulanabilen kimyasal bir sıvıdır. Sıvı, havada çok hızlı kuruyacak şekilde tasarlanmıştır ve kullanıcıların uygulamadan bir dakika sonra hatayı düzeltmelerine olanak tanır.

Beynelmilel nedir?

Türk Dil Kurumu’nun (TDK) tanımına göre “uluslararası” kelimesi, Arapça kökenli bir kelime olup “uluslararası” anlamına gelmektedir.

Ehemniyet ne demek?

Önem kelimesi önem anlamına gelir. Bir diğer anlamı da önemli, ki bu da önem ile eş anlamlıdır. Önem kelimesi bir durumun veya kişinin önemini tanımlamak için kullanılır. Önemli olmak, dikkat çekici, değerli ve kıymetli olmak anlamına gelir.

Fasıl olmak ne demek?

Arapça kökenli olup dilimize zamanla yayılmış kelimelerden biridir. Bölüm kelimesi belirli bir zaman diliminde meydana gelen durum için kullanılır. TDK kelimesi tam anlamıyla belirli bir durum anlamına gelir.

İstirham nedir?

Arapça kökenli olan istirham kelimesi, merhamet kelimesinden türemiştir. Merhamet, acımak, merhametli olmak ve şefkatli olmak anlamına gelir. İstirham, dileklerinin gerçekleşmesi için yalvarmak ve talep etmek anlamına gelir.

Muhterem insan ne demek?

Kelime Anlamı: Saygıdeğer kelimesi toplumda saygı duyulan, değer verilen veya onurlandırılan bir kişiyi ifade eder. Bu kelime genellikle saygı ve sevgi ifadesi olarak kullanılır ve kişinin onurunu vurgular.

Kişiyi ihtiram etmek ne demek?

Saygı, bir kişiye, genellikle büyüklere, kıdemlilere ve yüksek rütbeli kişilere saygı göstermek anlamına gelir. Başka bir anlamı da yasağın gözetilmesidir. Saygı hissetmek de saygı göstermekle aynıdır.

İntimam ne demek?

İntikam (Arapça: انتقام) veya intikam, kötü davranış veya kötü sözleri cezalandırmak için kötülükle karşılık verme isteği ve eylemidir.

Özen’in anlamı ne?

Dikkat, coşku, özen sözcüklerinin kullanım sıklığı: Türkiye’de her 20 kişiden biri.

Kaynak: emlakmatik.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir