İçeriğe geç

Çilek Kaç Cm Ara Ile Dikilir

7 veren çilek fidesi nasıl dikilir?

Fideler kök boğazı hizasında açılan çukurlara dikilir. Dikimden önce, kök (8–10 cm kaldı) ve taç (2–3 genç yaprak) oluşturarak bitkilerin tutunma oranı artırılır. Dikimden sonra canlı su verilir. Yaz dikiminde bitkiler 15 gün boyunca günde en az üç kez çok iyi sulanmalıdır.

1 Fide çilek Ne Kadar ürün Verir?

Dikim 25×30 cm aralıklarla üçgen şeklinde yapılır. Dekara 7.000-8.000 adet fidan dikilir. Verimi oldukça düşüktür. İlk yıl 1-1.

Çilek ne zaman ve nasıl dikilir?

Kireç içeriği yüksek topraklarda çilek yetiştirmek zordur. Çilek ekimi için 4 ekim mevsimi vardır: ilkbahar, kış, yaz ve sonbahar. Çilek ekimi serin ve nemli havalarda yapılmalıdır. Çilekler kökleri 6-8 santimetreye kadar toprağa gömülür ve yaprakları toprağın üstünde olacak şekilde ekilir.

Çilek dikerken nelere dikkat edilmeli?

Çilek ekiminde nelere dikkat edilmelidir? Çilek, mantara karşı hassas bir bitkidir. … Çilek ekiminin yapılacağı alana buğday ve arpa gibi tahılların önceden ekilmesi önerilir. … Zararlı canlılardan korumak için ekimden önce toprağın fümigasyonu çok önemlidir.

Çilek fidesi ne kadar arayla dikilir?

FİDAN DİKİMİ Dekara ortalama 5.000 – 6 adet.

Çilek verimli olması için ne yapmalı?

Çileklerin yetişmesi için, düşük kireç içeriğine sahip topraklar seçmeniz gerekir. Bunun bir örneği turba toprağıdır. Fideler meyve verdiğinde, toprağı gübrelerle zenginleştirmek veriminizi artıracaktır. Dikimden sonra, toprağın sürekli nemli kaldığından emin olmalısınız.

Çilek fidesi çok su ister mi?

Çilekler düzenli ve eşit şekilde sulanmalıdır. Toprak her zaman nemli olmalı, ancak ıslak olmamalıdır. Aşırı sulama çilek köklerinin çürümesine neden olabilir. Çilek bitkilerini bol güneş alan bir yere yerleştirin.

Çilek kaç günde bir sulanir?

Bu şekilde kışlayan bitkiler ilkbahar ve yaz aylarında sulanır. Bu nedenle, yağmur yağmadığı ilkbahar aylarında karık sulama haftada bir kez yapılmalıdır. Damla sulama, günlük buharlaşmaya bağlı olarak düşük akış hızları ve su hacimleriyle günlük olarak yapılabilir veya sulama 3-4 günde bir yapılabilir.

Çilek fidesinin ömrü ne kadardır?

Kullanım ömrü 3 ila 5 yıl arasında değiştiği için uzun süre üretebiliyoruz. Elbette, size anlattıklarım Hindistan cevizi ununu en iyi şekilde nasıl kullandığınıza bağlı. Aksi takdirde aşırı sulama ve bakımsızlık ömrünü kısaltabilir ve hatta bitkilere zarar verebilir.

Çilek hangi gübreyi sever?

Çilekler birçok farklı gübre ile desteklenir. Ekimden önce fosforlu gübreler, potasyumlu gübreler ve magnezyumlu gübreler uygulanır. Ekimden sonra azotlu gübreleme yapılmalıdır. Birçok bitki gibi çileklerin de azota ihtiyacı vardır.

Kasım ayında çilek dikilir mi?

Kış mevsiminin ılık geçtiği bölgelerde kış dikimi yapılabilir. Akdeniz’de 15 Ekim-15 Kasım arası kış dikimi için uygundur. Akdeniz’de yaz dikimi 15 Temmuz-15 Ağustos arası yapılır. Nispeten daha düşük verim veren sonbahar dikiminin Eylül-Ekim aylarında yapılması önerilir.

Martta çilek dikilir mi?

Çeşitli hastalık ve zararlılarla enfekte olmuş bahçeler bu şekilde oluşur. Bu fidelerin gelişimi zayıftır ve meyve verimleri ve kaliteleri düşüktür. Çilek fidesi üretimi için ekimler soğutulmuş fideler kullanılarak Mart-Nisan aylarında yapılır. Hazırlanan düz araziye bitkiler birkaç metre arayla dikilir.

1 kök çilek kaç kilo ürün verir?

Bir kök 1 kg çilek verir. Bir dönüm araziye yaklaşık 5.000 kök fidanı ekilir. Bir hektarın dönem başına verimi 5 ton çilektir.

Çilek malç naylonu nasıl olmalı?

Malç naylonu, giderek daha verimli bitkiler için kullanılan bir naylon türüdür. 120 ve 130 cm genişliğindedir ve 8-10-12 mikron gibi farklı kalınlıklara sahiptir. Uzunluğu ruloya bağlı olarak değişir ve ortalama 300-400 metre civarındadır.

Çilek budama yapılır mı?

Çilek yetiştiricilerinden Yakup Erdem, çilek budamasının önemli olduğunu şöyle anlattı: “Bu yıl çilek budamasına başladık. Çilekleri budamazsak ürün alamayız. İçerisindeki kuru yaprakları ayırırsak üretimde artış olur. Mart ayında budamaya başlıyoruz.

Yediveren çilek fidesi ne zaman dikilir?

Çilek bir ilkbahar bitkisidir. En verimli yetiştiği alanlar ılıman iklime sahip bölgelerdir. Günümüz olanaklarıyla dört mevsim ekimi mümkün olsa da ilkbaharda doğal ekim yapılması önerilir.

7 veren çilek ne demek?

Herhangi bir bölgede kolayca yetiştirilebilen koyu kırmızı, iri meyveleri olan yüksek verimli bir çeşittir. 5 yıl veya daha fazla büyümeye devam edecektir. Ilıman bölgelerde veya iç mekanlarda saksılarda, tüm yıl boyunca meyve verecektir.

Çilek hangi gübreyi sever?

Çilekler birçok farklı gübre ile desteklenir. Ekimden önce fosforlu gübreler, potasyumlu gübreler ve magnezyumlu gübreler uygulanır. Ekimden sonra azotlu gübreleme yapılmalıdır. Birçok bitki gibi çileklerin de azota ihtiyacı vardır.

Saksıda çilek fidesi nasıl dikilir?

Saksının tabanına biraz drenaj malzemesi yerleştirdikten sonra, saksıyı uygun toprakla doldurun ve hafifçe sıkıştırın. Her çilek fidesini yaklaşık 20-25 cm mesafede bir saksıya dikin. Fideleri saksılara dikmeden önce, suda bekleterek köklerini yumuşatın. Çilekler düzenli ve eşit şekilde sulanmalıdır.

Kaynak: dramaistanbul.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir